Tips og tricks

Gem standardindstillinger for pivottabeller

Har du lagt mærke til, at du i forbindelse med aprilopdateringen af Excel 2016, version 1704, har fået mulighed for at gemme dit standardlayout for pivottabeller – en meget savnet funktionalitet?

TIPVælg kommandoen Filer > Konto for at se hvilken version af Office du bruger.

Du kan enten importere indstillingerne fra en eksisterende pivottabel eller selv angive indstilingerne i den nye dialogboks til dette formål.

Hvis du vil importere indstillingerne fra en eksisterende pivottabel, skal du først åbne denne og evt. klikke på en af cellerne i den pivottabel, du ønsker at importere indstillingerne fra.

 1. Vælg kommandoen Filer > Indstillinger > Data, der også er helt ny, og klik på knappen Rediger standardlayout.
 2. Dialogboksen Excel-indstillinger

 3. Klik på feltet Import af layout, hvis du ikke allerede har klikket i en eksisterende pivottabel, og derefter på knappen Importér, hvis du vil importere indstillinger fra den eksisterende pivottabel.
 4. Dialogboksen Rediger standardlayout

  Herved importeres indstillingerne, og du kan herefter nulstille eller ændre disse efter behov.

  Hvis du hellere selv vil tilpasse standardindstillingerne, så kan du gøre dette i resten af dialogboksen Rediger standardlayout.

 5. Klik evt. på knappen Indstillinger for pivottabel for at vise dialogboksen af samme navn, som du nok allerede kender, og vælg de indstillinger du vil have skal gælde for alle nye pivottabeller.
 6. Dialogboksen Indstillinger for pivottabel

 7. Klik på OK for at lukke alle åbne dialogbokse.

Dine indstillinger vil herefter blive anvendt, hver gang du opretter en ny pivottabel.

TIPKlik på knappen Nulstil til Excel-standardlayout, hvis du vil gendanne Excels standardindstillinger for pivottabeller.

TIPFjern markeringen i afkrydsningsfeltet Tilpas automatisk kolonnebredder ved opdatering i dialogboksen Indstillinger for pivottabel, hvis du ikke ønsker Excel skal tilpasse kolonnebredderne, når du opdaterer din pivottabel.

NOTEDu kan finde en oversigt over nyheder og forbedringer i Excel 2016 som Office 365-abonnent på denne Microsoft-side