Tips og tricks

Hurtig udfyldning i Excel

Excel er siden 2013-udgaven blevet endnu mere intelligent og kan fx ved hjælp af værktøjet Hurtigudfyld [Flash Fill] hjælpe dig med at udfylde dit måske næsten endeløse regneark lynhurtigt.

Hurtigudfyld (animeret)

I ovenstående illustration har jeg nogle navne stående i kolonne C, men kunne egentlig godt tænke mig dem opdelt i fornavn og efternavn. Jeg har derfor selv skrevet Anders i celle D6, og lige så snart jeg begynder at indtaste de første par bogstaver af det næste navn, Bente, i celle D7, så foreslår Excel selv resten af navnene – tilbage er kun at trykke på Enter for at acceptere udfyldningen.

Du kan også gøre det på en lidt anden måde, idet du fx kan skrive det første efternavn i celle E6, og derefter klikke på kommandoen Data > Dataværktøjer > Hurtigudfyld [Data > Data Tools > Flash Fill] eller trykke på Ctrl+E.

Jeg har brugt samme fremgangsmåde til at at hive for- og efternavne ud af e-mail-adressen i kolonne G – og endda med stort begyndelsesbogstav.

NOTE Hvis du ikke vil have, at Excel udfører denne hurtigudfyldning, kan du trykke på Esc, når Excel foreslår de resterende navne – eller klikke på knappen med det lille lyn, der vises til højre for hurtigudfyldningen og vælge at fortryde hurtigudfyldningen i genvejsmenuen.