Tips og tricks

Luk alle Excel-filer på én gang

Savner du også den “gamle” Excel – den med de gamle menuer?

Mange gange skyldes savnet ikke menuerne, men at den gamle Excel havde nogle funktioner, som du ikke umiddelbart kan finde i den “nye” udgave med båndet.

En af de funktioner jeg hører er mest savnet, er muligheden for at lukke alle Excel-filer på én gang, da en ægte Excel-nørd jo altid har åbnet mange Excel-filer samtidigt, og så skal sidde og trykke på Luk-knappen 15-20 eller endnu flere gange, når man er færdig med dagens regneark.

Du kan heldigvis nemt tilføje mange af de gamle kommandoer, der normalt ikke vises i båndet, til enten båndet eller værktøjslinjen Hurtig adgang, hvor jeg her vil vise et eksempel på sidstnævnte:

  1. Klik på pilen i højre side af værktøjslinjen Hurtig adgang, og vælg kommandoen Flere kommandoer.
  2. Luk alle Excel-filer samtidigt

  3. Vælg derefter Kommandoer, der ikke er på båndet i rullelisten Vælg kommandoer fra.
  4. Luk alle Excel-filer samtidigt

    Her ser du en oversigt over alle de kommandoer, som stadig virker, men som der ikke lige var plads til i programmet.

  5. Dobbeltklik på kommandoen Luk alt i listen i venstre side af dialogboksen for at føje den til listen i højre side af dialogboksen.
  6. Tilføj evt. flere kommandoer efter behov

  7. Klik på OK.

Du kan nu blot klikke på knappen Luk alt i værktøjslinjen Hurtig adgang, hvorefter Excel lukker alle projektmapperne på én gang uden at lukke Excel – og spørger dig selvfølgelig, om du vil gemme ændringerne, hvis du ikke har gemt de sidste ændringer.

Luk alle Excel-filer samtidigt

NOTEHusk, at du kan bruge Alt-genvejstasten til hurtigt at vælge knappen uden at skulle bruge musen – hvis knappen Luk alt er den 5. knap i værktøjslinjen Hurtig adgang, så skal du blot trykke Alt+5.

NBOvenstående fremgangsmåde kan faktisk også bruges i Word, så du kan lukke alle dine Word-dokumenter på én gang.